Karin vann på hemmaplan

Andra helgen i rad för Karin Sennvall när hon återigen vann, nu på hemmaplan i Startmilen. På herrsidan segrade mångsidige Andreas Svensson som gillar alla distanser från 800 meter till ultralopp.

Startmilen i Örebro är just starten för löparsäsongen utomhus i Närke. På damsidan vann hemmalöparen Karin Sennvall, Hässelby SK, i stor stil.
– Skönt att skadeproblemen är borta och jag kan fokusera på löpningen, säger Karin som vann milbanan med tiden 36.01. Tvåa slutade klubbkompisen Louise Wiker med 37.17.
Även i Örebro sken solen värmande över löparna.
– Vädret var perfekt. Varmt och skönt. Härligt att kunna springa i korta tights och linne. Bara det ger en kick, berättar Karin med ett skratt.

Karin Sennvall tävlar sedan några år tillbaka för Stockholmsklubben Hässelby SK men bor i Örebro.
Den här säsongen har inletts på bästa vis med seger i Premiärmilen och nu i Startmilen. Fokus ligger just nu på terräng-SM i slutet av april. Dessförinnan väntar Påsksmällen och DM i terränglöpning i Närke, där hon springer utom tävlan.
Även Göteborgsvarvet finns med i planeringen.
– Känner mig väldigt revanschsugen. Jag sprang 2007 men åt voltaren på grund av min skada och kunde inte göra mig själv rättvisa. Jag hoppas på ett mycket bättre resultat nu, säger Karin Sennvall.
Efter Göteborgsvarvet väntar bansäsongen på 5 000 meter och 10 000 meter. En start i Finnkampen skulle sitta fint.
– Ja, men jag kan inte påverka vilka de tar ut. Jag kan bara springa. Det är det enda jag kan påverka, säger Karin.

På herrsidan segrade FK Studenternas Andreas Svensson. 27-åringen från Fagersta noterades för 32.26 över milen som sprangs på asfalt på en varvbana på fem kilometer. Han var 22 sekunder före tvåan Jens Jonasson från Mjölbyklubben IK Akele.
– Det var Jakob Olars (slutlig fyra) som drog upp farten. Efter två kilometer fick jag en lucka som räckte hela vägen in i mål. Det var lite överraskande.
Varför?
– Nej, att jag skulle vinna här var inget jag räknade med när jag åkte hit, säger Andreas som håller på med löpning enbart för skojs skull.
– Vet inte om det är en elitsatsning egentligen. Jag springer för att det är roligt och springer de distanser som jag känner för, berättar Andreas.

Det är ett hyggligt spann Andreas rör sig mellan. Allt från 800 meter till maratonlopp (2.42 som personligt rekord), men även några ultralopp är avverkade.
– Varje distans har sin tjusning. 800 meter kan vara väl så jobbigt, påstår Andreas.
Även Andreas Svensson har terräng-SM och Göteborgsvarvet i sikte.
– Målet på Göteborgsvarvet är att komma under 1.13 som jag hade förra året.
Totalt deltog 262 löpare i 24:e Startmilen. Ett större antal än på mycket länge.

Damer (10 km)
1) Karin Sennvall, Hässelby SK, 36.01.
2) Louise Wiker, Hässelby SK, 37.17.
3) Johanna Eriksson, Motala AIF, 38.06.
4) Carina Persson, Sävedalens AIK, 42.02.
5) Emma Graaf, IK Fyris Triathlon, 43.52.

Herrar (10 km)
1) Andreas Svensson, FK Studenterna, 32.26.
2) Jens Jonasson, IK Akele, 32.48.
3) Jonny Björk, IK Akele, 33.00.
4) Jakob Olars, Kumla SF, 33.15.
5) Patrik Persson, KFUM Örebro, 33.50.