Kanadensare snabbast i Ursvik

Kanadensaren Jason Matthews vann den första omgången av löparserien Löplabbet Xtreme, i Sundbyberg. I det vackra vårvädret var det bara två av de 119 startande som bröt det hårda 15-kilometersloppet i Ursviksterrängen.

Löplabbet Xtreme är en serie träningstävlingar som anordans åtta tisdagar under våren och sommaren med en finaltävling (Sundbybergsterrängen)den 19 september, lagom till Lidingöloppet.
Löplabbet Xtreme skiljer sig från andra lopp genom att man erbjuder fri starttid, mellan klockan 16.00 och 18.30. De tävlande betalar en blygsam avgift och behåller sen nummerlappen över hela säsongen.
Antalet startande över hela året brukar ge en bra bild av hur många huvudstadsbor som är tillräckligt tränade för att klara av Lidingöloppet. Ursviks 15 kilometer är nämligen betydligt tuffare än Lidingöbanan. Toppbredden brukar kunna avläsas av hur många som klarar Löplabbet Xtreme på mindre en timme, vilket kan betraktas som en förutsättning för att klara Lidingöloppets huvudklass (30 km)under två timmar.
I den första vårtävlingen klarade två killar timmesgränsen. Triatleten Peter Koolmeister var retsamma två sekunder över 60 minuter. Snabbast var kanadensaren Jason Matthews och hans klubbkamrat Linda Åkerblom.
Nästa deltävling arrangeras den 27 april.

Toppresultat Löplabbet Xtreme, 15km, deltävling 1

Män
1. Jason Matthews, Studenterna, 57.41
2. Leif Hansson, Studenterna, 59.21
3. Peter Koolmeister, UBSS, 60.02
Kvinnor
1. Linda Åkerblom, Studenterna, 70.24
2. Annika Lundström, SIK Orientering, 71.17
3. Louise Lindgren, SCT, 71.36