Kajsa Bergqvist siktar högt i Milspåret

Kajsa Bergqvist, världsrekordhållerska i höjdhopp inomhus och världsmästarinna i Helsingfors år 2005 sprang GöteborgsVarvet i lördags och tävlar på nytt på tisdagen i Milspåret på Djurgården i Stockholm.
- Jag kommer nog vara lite trött efter Göteborgsvarvet man jag hoppas springa på "milpers". Det vill säga under 46.40.

Efter höjdhoppskarriären har den kända friidrottsprofilen blivit en inbiten löpare.
- Stora målet är New York Marathon i november. Innan dess blir det ett antal tävlingar, bland annat Stockholms Halvmarathon.

Som många andra löpare uppskattar Kajsa bansträckningen unt Djurgårdsbrunnsviken.
- Banan är vacker och lättsprungen.
Det finns en klar tanke bakom när organisationen bestämde den uppskattade bansträckningen.
– När vi kom på idén med MilSpåret var en av de första punkterna var vi skulle förlägga loppet och relativt snart kom vi fram till att Djurgårdsbrunnsviken är det optimala, säger tävlingsledare Kent Claesson, tidigare elitlöpare och svensk mästare många gånger om på distanser från 3000 meter till maraton..

Tisdagens 10 kilometerslopp arrangeras av Spårvägens Friidrottsklubb och Stockholms Studenters IF. Loppet är även officiellt Student-SM.
– Jag hoppas att det ska bli en ny härlig löparfest runt Djurgårdsbrunnsviken
och fler studenter som springer student-SM, säger Kent Claesson

Kent har en klar teori om varför löpning är så populärt.
– För att det är en enkel motionsform och att det är helt suveränt att vara ute i naturen framförallt den här årstiden och springa. Försök hitta löprundor som inspirerar.

Den meriterade tävlingsledaren har tydliga råd till deltagarna.
– Njut av den fina naturen längs Djurgårdsbrunnsviken. Många brukar springa alldeles för fort i början så ett gott råd är att hitta det tempo man tänkt sig från början, då kan man kanske till och med öka på slutet.