Jazzbandet som spelar och springer

För tredje året i rad blir det musik även på GöteborgsVarvs-banan. De sex musikaliska motionärerna i, Band on the Run kompletterar det gedigna musikutbudet genom att erbjuda musikalisk underhållning längs hela Göteborgsvarvet. Bandet tar med sig sina instrument och springer loppets alla 21097,5 meter.

– Att spela samtidigt som vi springer skulle vara farligt, inte bara för oss själva, säger bandets musikaliske ledare Sven Holmblad.
– Därför gör vi kortare stopp med jämna mellanrum och river av en jazz-låt innan vi löper vidare.

Göteborgsvarvet har alltid satsat mycket på musik kring banan, något som uppskattas av både löpare och publik. De många banden vid sidan av banan har i alla år piggat upp både löpare och publik. Men det var alltid en uppdelning mellan de som spelade och de som sprang.
Fram till 2008 vill säga, för då föddes Band on the Run – det bästa av två sidor av Göteborgsvarvet: löpning och musik!

– De flesta av oss var ju Varvs-veteraner och tyckte att det skulle vara kul att pröva något nytt, säger Erik Wikström. Varvsledningen tände på vår udda idé och nu börjar det likna tradition.

Band on the Run består av sex musikaliska motionärer:
Sven Holmblad, SopranSaxofon
Erik Wikström,Ukulele
Bengt Ramne, Trumpet
Patrik Johansson, El-Ukulele
Sam Fredriksson, Ägg
Per Sörner, Eufonium (”Tenor-Tuba”)
–Totaltiden ligger kring 3.15-3.20. Men om man räknar bort tiden för våra 20-21 spelningsstopp, då vi står stilla, så blir nettotiden ca 2.05, vilket inte är illa med tanke på instrument-lasten, säger Per Sörner bakom sitt eufonium.

PS. Band on the Run spelar även i samband med nummerlappsutdelningen fredagen 21 maj samt innan starten på lördagen.