Isabellah testar OS-banan

Sista uppladdningen inför söndagens OS-mara. Isabellah och Lars Andersson joggade en del av banan på lördagsmorgonen. Foto: Albin Johansson.

Isabellah Andersson joggade en del av den olympiska maratonbanan på lördagsmorgonen. Hon är optimist inför sitt livs viktigaste tävling:
– Allt känns bra, säger hon.

Isabellah anlände till London på fredagen. De sista dagarna handlar det mest om vila och mental uppladdning.

Maratonloppet i London har start och mål på paradgatan The Mall, framför Buckingham Palace.
Loppet avgörs på en varvbana i de centrala delarna av den brittiska huvudstaden. Först är det ett kortare varv på 3,8 km och sedan tre längre varv på 12,8 km.

Banan är småkuperad och har många kurvor.
– Det är kanske inte en bana som skulle vara idealisk för ett vanligt maratonlopp, men det är o.k. med den här banan i ett OS, säger Isabellahs tränare Lars Andersson.

Stora delar av banan är identiskt med avslutningen för London Marathon, ett lopp som Isabellah sprang i våras.

Väderleksprognosen för söndag talar om drygt 20 grader och möjligen någon regnskur. Betydligt svalare än när Isabellah var sjua i VM i fjol eller när hon var trea i EM för två år sedan.

Isabellahs taktik blir den samma som i EM och VM:
– Jag hänger med tätgruppen. Sedan får vi se vad som händer, säger Isabellah, som bytt frisyr inför OS. Nu är hon kortklippt och har färgat håret rött.

Gatorna var nästan öde när Isabellah och Lars studerade OS-banan. När loppet startar kl 11.00 (12.00 svensk tid) på söndagen kommer det att vara täta åskådarled runt hela banan.