iFORM-loppet upptakt till hektisk löparmånad

Två tusen kvinnor genomförde på onsdagskvällen iFORM-loppet som inleder en hektisk period för löparna i Stockholmsregionen.
Under den närmaste månaden avgörs fyra stora tävlingar med totalt 75 000 deltagare.

iFORM-loppet är ett danskt tjejlopp som nu genomfördes för första gången i Storstockholm, närmare bestämt i Sundbyberg.
Deltagarna i iFORM-loppet väljer mellan att springa 5 km eller 10 km. I onsdagens lopp valde två tredjedelar den kortare distansen.
Detta är ett motionslopp, men bland deltagarna fanns också några elitlöpare som använde tävlingen som ett formtest. 2006 års Stockholm Marathon-vinnare Anna Rahm var överlägsen etta av dem som sprang 10 km.

iFORM-loppet är ursprungligen en dansk idé. I Danmark genomförs i år loppet i fyra städer. I fjol var det svensk premiär genom ett lopp i Malmö. I år genomförs iFORM-loppet i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Efter iFORM-loppet kommer fyra stortävlingar i Stockholm som alla ökat deltagarantalet sedan i fjol:

  • På lördag är det dags för den 29:e upplagan av Midnattsloppet. 21 000 löpare är anmälda till 10 km-loppet runt Södermalm.
  • Nästa stora lopp är Bellmanstafetten som i år för första gången avgörs under två dagar. Deltagarna i landets största stafett kan välja mellan att springa torsdag 24 augusti och lördag 26 augusti. Drygt 2 000 lag väntas till Bellmanstafetten.
  • Tjejmilen, som avgörs den 5 september, håller positionen som landets största idrottsevenemang för kvinnor. 27 000 är anmälda idag. Ytterligare 2 000 sena anmälningar väntas komma in.
  • Till Stockholm Halvmarathon den 11 september accepteras 13 500 anmälningar. Loppet kommer att vara fulltecknat under de närmaste dagarna.