Hitta rätt ny utmaning i STHLM Challenge

– Trail-löpningen i STHLM Trail Run gillade jag mest och orienteringen i STHLM Xploration gav också naturupplevelsen som jag gillar att löpning ska vara.
Det säger Karin Lahti som just klarat av 2018 års STHLM Challenge, en serie med fyra helt olika löparevenemang. Det avslutande STHLM X visade sig vara en annorlunda form av orientering – Xploration på Djurgården i Stockholm.

I mål med medalj efter en rejäl långtur i lördagens STHLM X, Charlotte Lindgren och Helena Nylander.
Karin Lahti tillsammans med kompisen Sofia Quant i mål efter fjärde och sista utmaningen i STHLM Challenge.

STHLM Challenge är en serie där deltagarna fått testa på alla möjliga former av löpning. Karin Lahti som sprungit alla fyra loppen får kommerntera de fyra loppen:

STHLM Trail Run inledde serien i maj. 5, 10 eller 20 kilometer i tuff terräng på Norra Djurgården. Fastän bara några kilometer från Stureplan riktig traillöpning.
– Det är det lopp som jag gillat mest. Traillöpning är min grej, det handlar inte så mycket om tid utan mer om en naturupplevelse samtidigt som det känns som att hela kroppen får en genomkörare.

STHLM10 i mitten av juni är ett kontrollmätt 10 km road race mitt inne i Stockholm. En bana på asfalt runt Riddarfjärden och start och mål vid Rålambshovsparken.
– Det är nog ett fint lopp och väldigt välordnat, liksom alla de andra loppen i serien, men det där med att springa på asfalt är helt enkelt inte min grej.

STHLM Urban Trail i augusti är det kanske mest annorlunda löparevenemanget där man en söndagsmorgon får chansen att springa mitt i centrala Stockholm in i och igenom ett gäng kända och okända byggnader. 
– En kul grej, vi sprang ihop, jag och min kompis Sofiar ihop, stannade och tog selfies.

STHLM X i oktober visste inte deltagarna vad det var för evenemang de anmälda sig till. 2018 blev det en variant av orientering med orienteringsförbundets koncept Hitta ut som grund – STHLM Xploration Run.
– Vi hade inte exakt koll på vad vi skulle göra och hur det skulle gå till men det löste sig eftersom. Vi lade upp en plan lite snabbt för hur vi skulle springa. Jag har orienterat när jag var liten så det var ändå relativt enkel orientering, men det blev ju den typ av löpning som jag gillar.

De fyra medaljerna i STHLM Challenge…