GöteborgsVarvet blir GöteborgsGarvet

GöteborgsVarvet är på väg att byta namn. Enligt vad Marathon.se erfar så har ett kinesiskt konsortium lagt ett bud på varumärket GöteborgsVarvet - som ju är världens största halvmara.
Men i det pressmeddelande som GöteborgsVarvet skickat ut försöker man motivera namnbytet till GöteborgsGarvet med helt andra argument.

I samband med GöteborgsVarvet 2009 genomfördes en omfattande deltagarundersökning. Med utgångspunkt från denna undersökning, ser arrangören Göterborgs Friidrottsförbund det nu som en naturlig del att byta namn på tävlingen fr.o.m. 2011, heter det i pressmeddelandet som skickades ut idag.

Det nya namnet (GöteborgsGarvet) kommer att röstas igenom under kvällen idag vid ett extrainsatt styrelsemöte. Såvida inte deltagarna har en annan åsikt. Göteborgsfriidrottsförbundi tar därför tacksamt emot löparnas synpunkter på det nya namnet via e-post: [email protected]. Det går även bra att lämna dem på GöteborgsVarvets fan-sida på Facebook.

Enligt vad Marathon.se erfar har intensiva förhandlingar förts den senaste veckan med ett kinesiskt konsortium som liksom Volvoköparen Geely är ute efter stora kända svenska varumärken.
- Kan man sälja Volvo till kineserna kan man väl sälja GöteborgsVarvet också.

GöteborgsVarvets tävlingsledare Bo Edsberger hävdar idag idogt att GöteborgsGarvet är ett bättre namn och motiverar namnbytet:

I deltagarundersökningen 2009 framkom att huvudmotiven att delta i GöteborgsVarvet är:
1. "För att det är så himla kul" (90% instämde)
2. "För min egen hälsas skull" (85% instämde)

90 procent av deltagarna instämde även med följande påstående:
"GöteborgsVarvet bidrar med härlig stämning för löpare och publik".
– Det faktum att GöteborgsVarvet dessutom i två år samarbetat med Clowner utan Gränser , stärker ytterligare det nya namnvalet, säger Bo Edsberger, tävlingsledare för GöteborgsVarvet.

GöteborgsVarvet, som mäter en halv maraton, avgörs den 22 maj 2010 för 31:a gången sedan premiären 1980.