Görans skördetid är nu. Se bilder från Göteborg Marathon.

Göran Sander har en fin period bakom sig när han som 41-åring slår personliga rekord på löpande band. Idag vann han SM-guld på halvmara i Göteborg med 1.13.01. Självklart nytt personligt rekord.

SM i halvmaraton för veteraner avgjordes under Göteborg Marathon på lördagen.
I H 40 blev det en rejäl dust mellan Göran Sander från hemmaklubben Solvikingarna och Christer Ryman från Skillingaryd.
– Jag får tacka Christer för mitt nya personliga rekord. Hade inte han pressat mig hade det aldrig gått, berättar Göran som är inne i ett hyfsat höststim.
På fyra veckor har han slagit tre personliga rekord som 41-åring. Först 32.49 på 10 000 meter, sedan 2.32 på maran i Berlin och nu 1.13.01 på halvmaran.
– Ja, det har varit en riktig skördetid den senaste månaden, säger Göran som just nu ligger på en veckodos runt 10 mil.
Göran Sander har tränat löpning mer eller mindre regelbundet sedan 1994 och ser inga begränsningar i sin utveckling.
– Nej, klart att jag är sugen på att springa under 2.30 på en mara. Förhoppningsvis redan nästa år. Just nu känner jag mig superinspirerad.
Christer Ryman sprang i mål sex sekunder bakom Göran Sander. Tredje snabbaste på halvmaran var Ola Thorängen, IF Göte, som vann elitklassen med tiden 1.13.50.

Bland damerna segrade Annika Eriksson, Trångsvikens IF, med 1.24.54 före Ann Hellgren, IF Kville, med 1.25.47. Tredje snabbaste dam var Karin Wåhlestedt, Järvsö IF, med 1.26.20. Annika vann elitklassen, medan Ann vann SM-guld i K 40 och Karin tog hem SM-guldet i K 45.

Göteborg Marathon med start och mål på Slottsskogsvallen slog totalt, inklusive halvmaran, nytt deltagarrekord med cirka 500 startande.
– Självklart glädjande. Känslan är att det var många tjejer som sprang idag, säger tävlingsledaren Göran Wiemerö.

Loppen sprangs i viss blåst och något duggregn, men i ett för årstiden varmt och behagligt väder med en temperatur runt 15 grader.

I maratonloppet hade Johan Lindqvist, FK Studenterna, mest bråttom med 2.39.54. Näst snabbast var Stefan Gustavsson, Örebro, med 2.45.05 i H 40-klassen.
– Jag hade hoppats på en betydligt snabbare tid. Men jag fick göra loppet helt själv, så det blev svårt, berättar 33-åringen från Västerås som gjorde sitt livs fjärde maratonlopp.
Johan var endast tre sekunder från sitt personliga rekord från Stockholm Marathon i år.
– Känns lite surt, men jag slarvade lite med energiintaget på slutet och får skylla mig själv.
Johan har kommit loss rejält den här säsongen och har slagit personliga rekord på alla sträckor från 3 000 meter och uppåt.
– Målsättningen är att springa under 2.30 på maran, men när det kan bli vet jag inte, berättar Johan Lindqvist som en normalvecka avverkar 12-15 mil fördelat på 10-12 pass.

Även i damklassen var det en suverän segrare genom Karin Johansson, Solvikingarna, som vann på 3.25.10 före Linda Kjäll, FK Herkules, 3.38.30.