Fullt i Varvet - Lidingö öppnar för 2014

Löparboomen fortsätter 2014. På måndagen stängdes anmälan till GöteborgsVarvet 2014 med 64000 deltagare. ASICS Stockholm Marathon och Tjejmilen närmar sig redan 10000 anmälningar var. På tisdagen öppnade även Lidingöloppet sin anmälan för 2014 års jubileumslopp.

Nästa år är det jubileum med det 50:e Lidingöloppet vilket vi tror kommer att locka extra många löpare,
Tomas Hoszek

Tendensen är att de populärare loppen tidigt blir fullsatta. I en enkätfråga i Marathon.se:s nyhetsbrev Intervall i början av september svarade 64 procent att de redan satt upp mål för 2014.

– Nästa år är det jubileum med det 50:e Lidingöloppet vilket vi tror kommer att locka extra många löpare, förklarar Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek den rekordtidiga anmälningsstarten för Lidingöloppet 2014.

Det är Lidingöloppets 30 km-klass som jubilerar nästa år. Tremilen ingår tillsammans med Vasaloppet, Vansbrosimningen och Vätternrundan i det som kallas för en Svensk klassiker.
Det är också den enda distansen i 2013 års Lidingöloppsarrangemang som faktiskt var fulltecknat i 2013 års lopp. Anmälan stängde 11 augusti.

– Totalt har vi haft cirka 43500 deltagare 2013, en marginell nedgång från förra årets 44100, säger Tomas Hoszek.
Det är heller inte alltid bara kvantiteten som räknas, inte ens för arrangörer. I år är Tomas Hoszek nöjd med kvaliteten:
– För två år sedan var det trafikkaos, förra året hade vi problem med chiptidtagningen som gjorde att vi fick köra 20 procent av tiderna i efterhand. Något sådant har vi inte haft i år och det hjärtstoppet som vi hade klarade vi tack vare en bra beredskap.
Vad var roligast under helgen
– Det nya rullstolsloppet - nu kan alla vara med i Lidingöloppet!