Finska mästare favoriter i Lidingöloppet

Sandra Eriksson vann Lidingöloppet 2012.

Mustafa Mohamed dras med en skada och Isabellah Andersson springer Berlin Marathon. Utan de bästa svenska löparna i Lidingöloppet är de finska mästarna Sandra Eriksson och Lewis Korir favoriter på den klassiska tremilen.

Sandra och Lewis kommer till Lidingö för att försvara sina segrar från 2012. För finlandssvenskan Sandra Eriksson är Lidingöloppets tremil tio gånger så lång som specialdistansen 3000 meter hinder, där hon deltog i VM i Moskva men blev utslagen i försöken.

– Årets Lidingölopp blir troligen min största såväl fysiska som mentala utmaning, sedan fjolårets lopp. Jag ser fram emot loppet med skräckblandad förtjusning och längtar efter allt från stämningen på löparmässan och den ivriga publiken längs banan, till att få springa in på upploppet och få hälla i sig en flaska vätska efter målgång. Förhoppningsvis med en ny segerkrans runt halsen, säger Sandra Eriksson.

Sandra är liksom kenyanen Lewis Korir regerande finsk terrängmästare. Lewis som bott i Finland sedan 2009 och som tävlar för Åbo-klubben Turun Urheiluliitto, vann båda distanserna i de finska terrängmästerskapen och sedan även 5000 och 10000 meter på bana tidigare i år.
Under sensommaren har Lewis haft känning av en knäskada men vann ett stort finskt terränglopp för bara två veckor sedan.

Räkna alltså att Lewis Korir blir svårslagen på lördag även om det finns utmanare som Musael Temesghen, Hälle IF, kenyanerna Japhet Kipkorir och William Nyarondia Morwabe, åtta i GöteborgsVarvet tidigare i år, vinnare i Köpenhamn halvmarathon för två veckor sedan på 1.03.59.