Ekologiskt party efter ruset

Årets picknick-korg var en riktig höjdare. Det tyckte alla som åt av de ekologiska delikatesserna utanför Malmö Stadion.

Vid målet bjöds alla som anmält sig i en Vår Ruset-grupp (sex deltagare) på picknick av COOP Änglamark och Pastejköket. Cirka 85 procent av deltagarna ingår i en Vår Ruset-grupp.

I år skärper Vår Rusets arrangörsklubbar och sponsorer det ekologiska arbetet:
– Miljön är viktig för oss alla. Vi som arbetar med Vår Ruset vill stärka vårt engagemang när det gäller miljön. Vårt mål är att Vår Ruset inom några år ska vara ett av världens mest miljövänliga och mest ekologiska motionslopp, säger tävlingsledaren Christer Clefberg.
När deltagarna bjuds på picknick används i år muggar, tallrikar, bestick och plastpåsar som är tillverkade av komposterbart engångsmaterial. På målomårdet vid varje lopp ordnas miljöstationer för sopsortering och sedan transport till kompostering.

Camilla, Larissa, Kristina, Andrea, Åse, Hedvig och Clara tyckte alla att innehållet var väl tilltaget och en perfekt avslutning på en redan trevlig och motionsinriktad kväll.

– På en tiogradig skala får picknick-påsen en tia, sa Camilla och de andra runt filten.

Här finns allt sa de och radade upp läckerheterna bestående av kalkon, leverpastej, bröd, choklad, crostini, cider, crispy-sallad och hälsofil.