Dubbelt Dahl i Gävle halvmarathon

Johan Dahl, Högbo AIK, var storfavorit i den 22:a upplagan av Gävle Halvmarathon och Kvartsmarathon och blev vinnare igen för fjärde året i rad.

Johan öppnade loppet med sin sedvanliga spurt och skakade av sig konkurrenterna för att sedan springa sitt eget lopp. En taktik som fungerade bra. Sluttiden blev 1.11.05, mot 1.10.23 (2002) och 1.09.43 (2002), som delvis förklarades av den hårda vinden.
Nu har Johan siktet inställt mot Stockholm Marathon. Liksom förra året tog hans bror Anders på andraplatsen. Det blev dock en tuff match för Anders Dahl med FK Studenternas Cédric Schwartzler. Anders sprang ensam fram till 15km då Cédric kom ikapp. Vid 19km ryckte Anders och kunde glida i mål på silverplatsen på 1.11.51. Cédric kom strax efter på nytt personbästa 1.11.58.

I damklassen vann Ann Björklund från FK Studenterna på 1:28:09 före klubbkompisen Cecilia Peterson Reagan. Maria Thörneld från Gävle slutade trea på 1:31:51.

Hela 212 löpare fullföljde tävlingen (21,1km och 10,5km) vilket innebär att tävlingens framtid är räddad. Smärtgränsen på 150 löpare är inte längre ett hot om nedläggning.