Dröm om New York - träna för en höstmara!

New York City Marathon är drömmålet för många svenska löpare. På måndag startar ett helt nytt maratonprogram över 20 veckor signerat träningsexperten Anders Szalkai. Ett program för de som siktar på att springa i mål i Central Park söndagen 4 november. Eller för alla som vill träna för en höstmara.
– Vimtermarathon i Stockholm lördagen 3 november är ett alternativt mål, och man kan pussla sista veckorna och använda programmet för någon annan höstmara, säger Anders Szalkai.

New York City Marathon är inte bara världens största maratonlopp utan även det mest attraktiva och mytomspunna.
Se reportaget från Spring! 2011

Marathon.se:s träningsexpert Anders Szalkai har tagit fram programmet som finns på sex nivåer. Grunden i programmet utgår från de program som finns inför ASICS Stockholm Marathon men har modifierats för att passa mot New York City Marathon 2012.
Anders har själv sprungit New York City Marahton sju gånger:
– New York City Marathon är inte bara världens största maratonlopp utan även det mest attraktiva och mytomspunna.
Upplevelsen att springa loppet är enorm, och ännu bättre blir den om man förbereder sig för loppet med målinriktad maratonträning.

Programmet lämpar sig ävne utmärkt för de som vill träna för ett maratonlopp på senhösten. Det finns många lopp att välja bland, och ett perfekt mål för den som vill stanna hemma i Sverige är Vintermarathon som avgörs lördagen 3 november i Stockholm.
Programmet startar den 18 juni och sträcker sig sedan 20 veckor till första söndagen i november. Att följa ett program kan inspirera till rolig, varierad och optimerad löpträning oavsett nivå och tidsambition.
– Träningen ska ge dig förutsättningar att ta dig på bästa sätt, enligt dina förutsättningar, från starten på Staten Island till målet i Central Park, säger Anders Szalkai.

Programmets huvudmoment oavsett nivå är regelbundna långpass som byggs upp efterhand som träningsprogrammet fortskrider. Långpassen kombineras med en mix av varierade kvalitativa träningsmoment och underhållande och uppbyggande lugn distanslöpning.
Programmen kan följas fullt ut, eller modifieras till löparens egen vardag.
I träningsprogrammen ingår ett komplett upplägg, med inspirerande träningstexter för varje träningsdag och träningsvecka. Träningsmomenten som ingår i programmen finns även i instruktionsvideor, som både ger en förklaring till passen och en inspiration till genomförandet. Hitta din bästa form via ett program som passar in på just din nivå.