Dags för 49:e Två Sjöar Runt

Två Sjöar Runt på söndag är den traditionella starten för en ny löparsäsong i Stockholm.

På söndag – den 17 mars – är det dags för löparsäsongen att dra igång på riktigt. Då avgörs klassikern Två Sjöar Runt för 49:e gången.
Det var 1965 som loppet runt sjöarna Lötsjön i Sundbyberg och Råstasjön i Solna hade premiär, och på många sätt blev upptakten till raden av motionslopp som vi har idag.

– Vi hoppas på 800 deltagare ungefär. Just nu har vi ca 500 föranmälda vilket är ungefär 100 fler än i fjol. Om det är fint väder, som det verkar bli, brukar vi få 200-300 efteranmälningar så det borde inte vara omöjligt, säger Jörgen Silén från arrangerande Sundbybergs IK.

När loppet var som störst i slutet av 1970- och 1980-talet deltog ca 3 000 löpare men de senaste tio åren har deltagarantalet legat relativt konstant runt 600 löpare.

– Vi har gjort en satsning i år och försökt marknadsföra oss på nya sätt. Vi har satsat på mer annonsering på webben och även haft en facebooksida för att kommunicera med löparna, berättar Jörgen Silén och fortsätter

– Vi vet att löparna tycker att loppet är kul och välarrangerat, och det är väl också därför det har kvar sin plats i löparkalendern. I år har vi även lyckats locka till oss nya sponsorer och fått förfrågningar på löparträning inför loppet. Visst märker vi att vi löparvågen är stark och vi hoppas på en ny vår för Två Sjöar Runt.

Bland de elitaktiva som är föranmälda märks för kvinnor Lisa Forsberg från Spårvägen och Charlotte Karlsson från Hammarby, och för männen Janne Holmén från Rånäs, Napoleon Solomon från Fredrikshof och Lars Södergård från Vallentuna.

För den som ännu inte anmält sig finns möjligheten att göra det på tävlingsområdet både lördagen mellan kl 12 och 15 och från kl 8.30 på söndagen.