Claesson snabbast i Stockholmsloppet

Det blev nya banrekord i både herr- och damklassen när Stockholmsloppet avgjordes för 77:e gången. Kent Claesson var snabbast bland herrarna medan Anna Lindh vann damklassen.

I herrklassen var det aldrig något snack om saken. Rutinerade
landslagslöparen Kent Claesson, som från och med den här säsongen satsar på maraton, tog kommandot direkt.
Spårvägen-löparen hade sällskap av Fredrik Uhrbom från Söderköping i början av loppet, men Uhrbom tvingades släppa efter 2,5 km och sedan handlade det om sololöpning av Kent Claesson.
Han vann loppet på 30.13 och var därmed två sekunder under Said Regraguis två år gamla banrekord. Det betyder att Kent Claesson är väl förberedd inför Stockholm Marathon den 5 juni.

I damklassen var Anna Lindh från Rånäs och Susanna Damm från Flemingsberg de starkaste löparna. Lindh vann tillsist på 35.47, sju sekunder före Damm. Båda tätlöparna var under Helena Olofsson banrekord från i fjol på 36.09.

Stockholmsloppet, som arrangeras av Fredrikshof, är en klassisk tävling som avgjorts varje år utom ett sedan 1927. Loppet har genom åren genomförts på olika banor och olika distanser. Sedan 2002 har Stockholmsloppet start och mål på Stockholms Olympiastadion. Löparna
springer två varv på en 5 km-banan på vägarna genom Lill Jansskogen.
Till söndagens tävling var drygt 400 anmälda.