Claes Runheim ny chefredaktör på Runner's World

Efter 26 år är det dags för Nils Lodin att lämna över jobbet som chefredaktör på löpartidningen Runner’s World till Claes Runheim. Claes kommer närmast från TV-kanalen Viasat. Där har han jobbat som sportjournalist och TV-ankare under tio år med bland annat Champions League och Hockey-VM.

- Eftersom att springa är mitt stora intresse så är det här drömjobbet för mig. Det blir en stor utmaning. Jag ser verkligen fram mot att fortsätta där Nils slutade och på sikt också utveckla tidningens innehåll, säger Claes Runheim.

Claes Runheim som före 2004 hette Åkeson i efternamn har en gedigen bakgrund som radio och TV-journatist. Han började sin karriär på lokalradion i Örebro men hamnade snart i Stockholm. På TV har han arbetat för SVT, haft egen talkshov i TV4, varit programledare för idrottsgalan samt varit progamledare för TV3, TV6 och Viasats fotbollssatsning.

Efterträder Nils Lodin
Runheim, som är 41 år, efterträder Nils Lodin, idag 76 år.
Nils Lodin startade tidningen SpringTime 1982 som sedemera ingick ett samarbetsavtal amerikanska Runners' World och bytte namn till Runners World.
- Det har varit en spännande och härlig resa. Men efter 26 år är det är dags att lämna över stafettpinnen, säger Nils Lodin.