Chockstart gav Hanna seger i halvmaran

Det gick riktigt snabbt i täten i lördagens Ramboll Stockholm Halvmarathon.
– Ja, jag tror att jag hade 3.00 på första kilometern, så snabbt har jag aldrig startat något lopp förut, säger Hanna Lindholm, Huddinge AIS, som vann damklassen på 1.15.43. Bakom henne hade Johanna Eriksson, Motala AIF, en annan taktik men var till slut bara 28 sekunder efter Hanna i mål.

För två veckor sedan var Hanna och Johanna tvåa och trea i Tjejmilen. 
– Det känns litegrann som revansch för Tjejmilen, säger Hanna Lindholm som först och främst ville vinna lördagens lopp, men nu blev det också en riktigt bra segertid, bara i Prag i våras har Hanna sprungit ett snabbare halvmaraton (1:14.13). 
Med chockstarten den nya snabba kilometern från starten Strömbron och Kungsträdgårdsgatan hade Hanna redan ner i Klaratunneln fått ett rejält försprång och efter fem kilometer var marginalen till jagande Johanna Eriksson och Johanna Bäcklund, Runacademy IF hela 34 sekunder.

Precis som i Tjejmilen för två veckor sedan var Johanna Eriksson snabbat av alla på den andra halvan. 
– Jag vet inte varför det blir så, mitt fokus idag var att sätta personbästa, säger Johanna Eriksson som under augusti och september på allvar etablerat sig i den svenska eliten.
– Jag har tävlat mig i form, men jag springer inte mer än fem-sex mil i veckan för att undvika de hälseneproblem som jag haft i många år, säger Johanna Eriksson. 

Bakom de två suveränerna klarade en tröttnande Johanna Bäcklund tredjeplatsen 45 sekunder före 2017 års VM-maratonlöpare Louise Wiker, Hässelby, som på allvar är tillbaka efter flera fotoperationer i vintras.

 

Resultat Ramboll Stockholm Halvmarathon
1) Hanna Lindholm, Huddinge AIS, 1:15:43
2)  Johanna Eriksson, Motala AIF, 1:16:11
3) Johanna Bäcklund, Runacademy IF, 1:18:16
4) Louise Wiker, Hässelby SK, 1:19:01
5) Ellen Persson, Högby IF, 1:19:44
6) Cecilia Norrbom,  Spårvägens FK, 1:21:12
7) Jessica Österberg, Spårvägens FK, 1:22:28
8) Helena  Wallin, IF Linnéa, 1.22.58
9) Jenny Björnberg, Falu IK, 1:23:19
10)  Sofia Byhlinder, Runnersway IF, 1:23:49