Årets mesta löpardag

Lördagen 9 maj är årets mesta löpardag, med 19 olika lopp runt om i Sverige. Om ni inte själva är med och springer, så bli alltså inte förvånande om det dyker upp en löpare med ett startnummer på bröstet. Sannolikheten är stor.

Årets mesta löpardag, när det gäller antalet lopp på en dag i Sverige är imorgon, lördagen 9 maj.
Hela 19 lopp finns det att välja bland i vårt avlånga land. Förra året var också lopptätheten stor motsvarande helg som då inföll lördagen 10 maj. 16 lopp fanns på programmet då. Men nu alltså hela 19 chanser på en dag. Bland annat arrangeras tre lopp i Skåne (Lund, Helsingborg och Bromölla). I Stockholm erbjuds Lidingö Ultra över fem mil, SpringCross och Kungsholmen Runt samt Turebergsstafetten som till största delen är en ungdomstävling, men där finns också två spännande seniorklasser.

För den som bor eller befinner sig i Norrbotten på lördag finns Älvsbyn Runt. På Öland springs Kyrkstafetten som liksom många andra lopp det fantastiska löparåret 2009 ökar i anmälningar, trots konkurrensen från så många håll.

Alla lopp hittar ni förstås i Marathon:se:s unika Långlöparguide. Dagen efter, söndagen 10 maj, är det rena lugnet i tävlingskalendern. Det enda lopp som arrangeras är Kanallöpet i Ljungsbro i Östergötland. En stillhet som kanske behövs efter den extrema löpurladdning som Sverige gör sig redo för lördagen 9 maj, årets mesta löpardag.