Upplev årets trailäventyr - Bagheera Fjällmaraton Sälen

I augusti 2013 arrangerades första upplagan av Fjällmaraton Sälen med cirka 250 deltagare på startlinjen. En succé, tyckte arrangörsföreningen Malungs Orienteringsklubb och fortsatte att utveckla loppet. Till hösten, i den fjärde upplagan, förväntas över 1500 löpare på startlinjen i loppet som blivit en av Sveriges vackraste idrottsutmaningar för löpare som vill uppleva något extra.

Deltagaren i centrum är mottot, menar Jakob Lööf som är tävlingsledare för loppet där man som deltagare väljer mellan 21 eller 42 km fjällöpning.
– Därför fokuserar vi på att vara generösa med väl tilltagna energistationer både till innehåll och antal på fjället.
Deltagartröjor, tubes och medaljer till alla efter målgång är viktigt för många löpare vilket man också tydligt tagit fasta på.

Företaget Bagheera gick under fjolåret in i ett treårigt avtal som titelsponsor till loppet vilket haft en mycket positiv effekt då två parter som jobbar mot samma målgrupp tar ansvar för att stärka varandra. Avestabaserade företaget Bagheera, kanske mest kända för sina succéfyllda 80-tal-hoodies, har idag sin fokusverksamhet på träningskläder för just löpning, längdskidåkning och orientering.

Mer fjällkänsla

Ett arrangemang som skall lyckas måste ständigt utveckla sig och komma med nyheter. --Till årets arrangemang kommer vi att ändra en del på den bana vi haft de tre inledande åren. I utvärderingen av loppet har vi sett en önskan från deltagarna att ta bort inledningen på asfalt upp mot Högfjällshotellet. Det kommer vi nu ändra på och bansträckningen blir därmed något tuffare med lite mer stigning och kommer nästan uteslutande gå på stigar på fjället, fortsätter Lööf.

Löpargrupper och träningsläger

Bagheera Fjällmaraton Sälen sticker idag även ut bland andra lopp genom att ha utvecklat aktiviteter för deltagarna under hela året. På flera platser i Sverige finns FMS löpargrupper där traillöpare med ledning av erfarna löparcoacher över tid förbereder sig för loppet. Under sommaren arrangeras även ett förberedande fjälläger i Tandådalen. Du kan delta vid såväl löpargrupper som fjälläger separat utan ambitionen att delta i fjällmaratonloppet.

För dig som vill ha ett inspirerande och motiverande träningsmål under 2016 rekommenderas definitivt ett besök på Bagheera Fjällmaraton Sälens hemsida.