Tuffare bana väntar fjällmaratonlöpare

Den 26-­‐27 augusti är det dags för ett av årets stora fjällöparevents i Sverige, då Bagheera Fjällmaraton Sälen går av stapeln. En löparfest över två dagar med sprintlopp, och barnlopp på fredagskvällen och de klassiska fjällmaratondistanserna, 21 respektive 42 km under lördagen.

Till i år väntar en ny utformad bana för deltagarna i loppet där inledningen blir tuffare med en rejäl klättring uppför Lindvallens slalombackar redan en dryg kilometer efter start. När du väl kommit upp på fjället väntar en helt annan löpning med, i klart väder, milsvid utsikt över Sälenfjällen och även de norska fjällen några mil västerut, säger banchefen Rickard Börjesson.  

-­ Vi har under de tre inledande åren tydligt lyssnat av våra deltagares önskemål och vi tycker oss nu ha fått till en optimal bana med fokus på naturupplevelse och säkerhet. Lägg där till en arena i direkt anslutning till Experium och Ski Lodge i Lindvallen som skapar förutsättningar för att umgås och roa sig även vid sidan av fjällöpningen, fortsätter Börjesson. 

Den nya fjällmaratonbanan går liksom tidigare över Sälfjället och Östfjället, men också över Storfjällets topp där slalompisterna vid Högfjällshotellet skall passeras.  
För de över 1000 löparna som hittills anmält sig till årets upplaga av loppet erbjuds också en ny energistation vid raststugan i Storfjällsgraven där löparna passerar efter drygt halva genomförda distansen.  
Totalt sett förväntar sig arrangörsföreningen, Malungs OK, närmare 1500 personer till start i något av loppen under årets fjällmaratonhelg i Sälenfjällen vilket visar på en fortsatt ökning för intresset för fjällöpning. 
Läs mer om Bagheera Fjällmaraton Sälen på www.fjallmaratonsalen.se 
 

Energi för att klara fjällmaran, i år blir det ytterligare en energistation vid raststugan i Storfjällsgraven.
Långa banan är 42 kilometer.
Många höjdmeter per kilometer väntar i halvmaran