Anna von Schenck fyra i Florens

Drygt 7 000 löpare genomförde den 27:e upplagan av Florens Marathon.

Anna von Schenck kom på fjärde plats i ett kyligt och blåsigt Florens Marathon med tiden 2.40.28.<br>
– Jag är nöjd med placeringen, och nöjd med att jag lyckades hålla ihop loppet på slutet, kommenterar Anna.

Anna siktade på en tid ned mot sitt personbästa 2.37.06. Hon höll pers-tempo i 26 km. Anna hade 1.17.46 vid halva loppet och 1.32.16 vid 25 km.
– Fram till 26-27 km bet jag mig fast i en klunga med manliga löpare. Det hjälpte mig att hålla tempot och gav dessutom skydd mot vinden, berättar Anna.
– Sedan hamnade jag ensam och då rasade tempot.

Här är Anna von Schencks mellantider. 5 km. 17.58 – 10 km. 36.15 – 15 km. 54.50 – 21,1 km. 1.17.46 –25 km. 1.32.16 – 30 km. 1.51.29 – 35 km. 2.11.27 – 40 km. 2.31.38 – Mål. 2.40.28.
Hon låg på sjätte plats i damklassen under loppets första mil, var femma fram till 25 km och höll sedan fjärdeplatsen under loppets sista del även om hon då tappade tempo.

Efter skönt väder i Florens på lördagen med solsken och tio plusgrader sjönk temperaturen. Det tre plusgrader och regn när loppet startade klockan kvart över nio på söndagsmorgonen.
I det kyliga vädret var det många som hade problem att hålla ett jämnt tempo på den knixiga banan.
– Jag blev helt stel i framsidan av låren. Det har inte hänt mig sedan mina första maratonlopp. Jag tror att det berodde på kylan, säger Anna.
– Jag är nöjd att jag höll ihop loppet så pass bra på slutet. Det kunde lätt ha rasat till 2.50.

Anna von Schenck har sprungit tre maratonlopp i år:
11 april, Rotterdam Marathon: 12:e plats på 2.30.20.
31 juli, EM i Barcelona: 23:e plats på 2.43.36.
28 november, Florens Marathon: 4:e plats på 2.40.28

26-åriga Firehiwot Dado från Etiopien vann loppet på 2.28.58 efter att ha avverkat den första halvan på 1.12.21. Hon tog därmed sin andra seger i ett italienskt maratonlopp i år. I mars segrade Dado i Rom Marathon på 2.25.28.

Det blev etiopisk seger även i herrklassen där Tolesa Tadese Aredo var snabbast med tiden 2.12.41.
Kristian Algers från Enhörna kom på nionde plats med nytt årsbästa 2.23.14 vilket ger honom femte plats på årets Sverige-bästa lista.
Henry Gross från Hässelby noterade 2.26.19 vilket gav honom elfte plats i loppet.

7 381 löpare genomförde Florens Marathon som i år genomfördes på en ny bana med 48 stycken 90-graderskurvor.