Adil skojade med alla i terräng-SM

2010 vann han SM i maraton. I vintras tog han SM-medalj på 3000 meter och sprang för Sverige i EM. I helgen vann han både korta och långa banan i SM i terränglöpning.
– Jag kan springa alla distanser över 800 meter, men det är Stockholm Marathon som är mitt mål den här säsongen, säger Adil Bouafif.

Hässelbylöparen verkade inte att förta sig när han vann både korta (4km) och långa (12 km) banan som avgjordes på en två-kilometers varvbana runt Uppsala slott.
– I lördags på korta banan sprang jag på 80 procent, och de första tre varven på söndagen kanske på 75 procent innan jag ökade, säger Adil med ett leende…
– Nej, jag bara skojar, men något fanns det nog kvar att ge men det där sista vill jag spara till Stockholm Marathon.

Förra året vann Adil SM-klassen i Stockholm Marathon. Nu är målet högre. Ingen svensk manlig löpare har vunnit loppet på tio år. Adil pratar heller inte om att vinna loppet, utan att göra en tid ner mot 2.16-2.17. Men faktum är att ett sådant resultat fem av de tio senaste åren har räckt till seger.
– På en snabb bana motsvarar det 2.12, tror Adil som också springer för en plats till VM i Sydkorea.

Adil vann till slut långa banan med nästan en minuts marginal till Högbys David Nilsson som var halvminuten före Spårvägens Fredrik Uhrbom. Fyra blev överraskande Janne Holmén, ålänningen som bor i Uppsala och som för två år sedan avslutade sin karriär. En karriär med bland annat ett EM-guld i maraton.