7592 sprang för bättre belysning

Bättre belysning på motionsspåren i Sverige kan ordnas på flera sätt. Ofta är det föreningar som bekostat dem eller kommuner som sett det som en angelägen sak.
Eller så kan man göra som i Stockholm energiföretaget Fortum, låta folk tävla om bättre belysning.

Tre motionsspår i Stockholm behöver ganska akut bättre belysning: Älvsjöspåret, Grimstaspåret i Hässelby/Vällingby och Granholmspåret i Järva. Lika mycket som man satsar på spåren har Fortum satsat på markandsföring av ett evenemang kring loppet. Totalt deltog på torsdagskvällen 7592 stockholmare i en tävling mellan de tre spåren där det gällde att det spåret som fick flest deltagare skulle få ny belysning.

Flest sprang i mål för Älvsjöspåret som därmed vann bättre och effektivare belysning.
blev Älvsjöspåret vinnare.
Med anledning avengagemanget från klubbarna och det stora antalet tävlande, har Fortum beslutat att dela ut ett andra och tredje pris i form av bidrag till Stockholm stad till ny belysning.

Loppet arrangerades tillsammans med Svenska Friidrottsförbundet där Team Fortum engagerades som ambassadörer för motionsspåren. På plats vid loppen på torsdagen fanns Yannick Tregaro, Jenny och Sanna Kallur samt Mustafa Mohamed.

Arbetet med att förbättra Älvsjöspåret börjar i maj och planeras vara klart någon gång i höst. Belysningen behöver rustas upp och den blir nu energieffektivare och mer ändamålsenlig för olika typer av träning. Den nya belysningen kommer även att lysa upp bättre vilket även ska förhindra att man snubblar på grenar och stenar.

- Det är glädjande att så många stockholmare anmält sig till Ljusruset. Det visar att det finns ett stort intresse för idrott och att många vill påverka vilka motionsområden som ska lysas upp. Arbetet med att utveckla idrottsstaden Stockholm fortsätter. Vi jobbar för att det ska finnas bra förutsättningar för motion i Stockholm, både inomhus som utomhus under hela året, säger Sten Nordin, finansborgarråd i Stockholms stad i ett pressmeddelande från Fortum.