2.15.25 - nytt rekord av Radcliffe

Fantastiska Paula Radcliffe sprang på söndagen det överlägset snabbaste maratonloppet en kvinna har presterat när hon vann London Marathon. Den nya världsbästanoteringen är 2.15.25.

Det var perfekta förhållanden i London på söndagen och med hjälp av manliga farthållare fick Paula Radcliffe ett perfekt lopp på den erkänt snabba banan.
Paula Radliffe hade själv den gamla världsbästanoteringen satt i Chicago Marathon i höstas med tiden 2.17.18. Paula sprang sitt första maratonlopp förra året då hon vann London Marathon.
Kenyas Catherine Ndereba var tvåa i loppet, distanserad med nästan fyra och en halv minut. Ändå är Catherine Nderebas tid en av de bästa som har noterats någonsin.

I herrarnas elitklass blev det ett taktiklopp där till slut världs- och olympiske mästaren Gezahegne Abera kunde vinna klungspurten före italienaren Stefano Baldini, kenyanerana Joseph Ngolepus och Paul Tergat, samt marockanen Abdelkader El Mouaziz.
Aberas segertid blev 2.07.56 - två minuter och 20 sekunder sämre än förra årets världsbästanotering av marockofödde amerikanen Khalid Khannouchi 2.05.38.
Det 26:e London Marathon samlade 35000 deltagare.