Bland semlor och stigar
Hur är det med er? Jag brukar ibland tänka på mat när jag springer. Inte alltid, men ofta. Lustigt. Det är inte så där mat i allmänhet utan det brukar vara väldigt specifika tankar. Kan vara leverpastejsmörgås med gurka på surdegsbröd. Kan vara kanelbulle och ett glas mjölk. Idag, på själva fettisdagen, dagen till ära prickade jag in tankar om just semlor på morgonens löppass på vindlande stigar i Blekinges skärgård:)
Något som jag annars märkt är att jag med ökad träning som det nu är har blivit allt hungrigare. Det märks att man gör av med energi. När det gäller mat annars så äter jag inte efter någon speciell diet. Vi är noga med kvalitén på råvaror och äter mycket frukt och grönt. Jag lever lite efter devisen "Jag äter allt, men inte jämt"
I helgen som gick tog min fru fram ett gammalt recept från en Buffétidning. Det var så gott så jag måste dela med mig av receptet:
Kyckling med wokade grönsaker
För 4 personer
Koka 250g äggnudlar enligt anvisning på förpackning.
Tina 500g fryst broccoli. Tina 400g fryst kycklingfilé och skär i bitar.
Skala, halvera och strimla 2 rödlökar. Dela, kärna ur och skär 2 paprikor i 1-2 cm stora bitar. Skala 6-7 cm ingefära (ca50g. Ni kan använda malen ingefära också) och skär den i mycket tunna strimlor.
Woka/stek kycklingen i 2 msk rapsolja under omrörning ca 5 minuter.
Lyft ut kycklingen. Fortsätt att woka/steka broccoli, lök och paprika 3-5 minuter.
Blanda i kycklingen och ingefärsstrimlorna och fräs ca 1 minut.
Blanda 2 msk sweet chilisås med3/4 dl japansk soja. Häll över och blanda runt. Strö över 1 dl hackade salta jordnötter och 1/2 kruka hackad koriander eller persilja
Servera med äggnudlarna.
Jag som är laktosintolerant är detta ett bra recept fritt från såväl laktos som mjölkprotein. Genom valet av nudlar kan ni göra det både glutenfritt och äggfritt.