Skoog snabbast i Tömilen

Henrik Skoog, som avstod från terräng-NM, sprang istället Tömilen på lördagen. Spårvägens landslagslöpare svarade för den bästa prestationen i Tömilen när han vann 5 km-klassen i överlägset. Skoog noterade 15.02 på den kuperade – och bitvis leriga – banan genom Lill Jansskogen.

Skoog har Sevilla halvmarathon den 21 december som sitt stora mål i höst. Han avstår därför från både NM och EM i terränglöpning.
Henrik Skoog gjorde sin första halvmara i Stockholm den 6 september då vann loppet på 1.04.36 och samtidigt blev svensk mästare på distansen.

Erik Emilsson från Hammarby och Hanna Jonsson från Enhörna var snabbast av dem som sprang 10 km, alltså två varv.

Tömilen, som har start och mål vid Ugglevikskällan på Norra Djurgården, är säsongens sista större löpartävling i Stockholm.
Arrangörsklubben FK Studenterna kunde för första gången räkna in över 500 anmälda. Det nya anmälningsrekordet lyder på 512 – 126 fler än det tidigare rekordet från 2006.

Ytterligare ett rekord noterades denna lördag; det var tio grader varmt – den högsta temperaturen i loppets historia.
Trots det fina vädret var det lerigt i uppförsbacken Riksmarskalkens väg upp till KTH Maskin efter 1 km.

Till minne av Studenterna-löparen Per-Erik ”Peppe” Malmqvist som avled i cancer 2005 donerade FK Studenterna 5 kr för varje anmäld löpare till Cancerfonden.
Maria Wickström, som kom på 63:e plats på damernas 10 km, vann Peppes pokal för bästa kämpaanda uppför Riksmarskalkens väg,