Sweden Sky Race 24

I helgen går Sweden Sky Race 24 av stapeln här i Björkliden. Starten är kl.18 ikväll och de första målgångarna beräknas till någon gång efter kl.00. Tävlingen är ny och initiativet kommer från Erik Ahlström som även är grundaren till BAMM.
Deltagarna har att välja mellan 50/100 km vilket motsvarar 1 respektive 2 varv på en sträckning av just 50 km. Jag har vid olika tillfälle sprungit i princip hela sträckningen och vet att det kommer att bli en ordentlig utmaning. Vissa partier är steniga och andra saknar till viss del en väldefinierad stig. Något som jag dock har fullt förtroende för att arrangörerna löst med diverse snitslar m.m. Bansträckningen bjuder också på 3000 höjdmeter per varv vilket är mäktigt. En extra krydda är att arrangörerna valt att lägga tävlingen på kvällen/natten vilket dock knappast ska påverka eftersom det fortfarande är ljust hela dygnet.

För egen del så avstår jag att springa den här tävlingen av olika anledningar. Det passar helt enkelt inte den här gången. I likhet med swampsoccern så får jag satsa på nästa år istället. Jag kommer istället heja fram några bekanta och hoppas att jag kan leva med mig själv även imorgon trots att jag än en gång passar på något som jag kanske borde varit med i. Framförallt eftersom detta är något som borde passa mig som handen i handsken med långa distanser och halvknixig terräng.

Jag var ute och tränade på sista delen av banan idag. Sprang bakvägen ungefär 1 mil innan jag vände. Deltagarna har häftiga kilometrar framför sig.

500 höjdmeter kvar ner till Björkliden
Lugnet före stormen