Kungsleden winter edition

Från värmen i Tanzania så gav jag mig som tidigare skrivet direkt upp på fjället. Start i Abisko med målet att ta mig genom Kungsleden till Hemavan.
12 dagar tog det att springa/snöpulsa sig igenom kungsleden. Ett dagligt snitt på snett under 4 mil med den längsta etappen på 56 km. En något bristande research gjorde att jag förvånades över hur långa sträckor som i princip helt saknade skoterspår. Men i grunden så är det ju positivt att skoterförarna tar hänsyn till förbudsområdena som finns. Däremot gick vissa sträckor alldeles utmärkt att springa. Pulkan som jag drog gjorde dock att det blev för tungt att springa de sträckor som gick allt för mycket uppför.
Uppskattningsvis så använde jag snöskorna ca 15 mil av sträckan just under 45 mil. Resten sprang jag med vanliga terränglöparskor.
Den längsta etappen mellan Adolfström och Ammarnäs som också bjöd på turens sämsta väder var största utmaningen. Bland annat 3 1/2 h över Björkfjället där jag inte såg något annat än ledkryss och snö. Bra träning för huvudet. Kan behövas inför Spartathlon i höst.

Största besvikelsen var att mobilen beslöt sig för att lägga av i Ammarnäs. En mängd bilder som nu blir svåra att få fram. För närvarande har jag bara några få som jag skickat iväg innan den gick sönder.

Två bilder från dalgången vid Singi. Fotograf: Kajsa Gyll

En halv mil från Hemavan. Lånat bilden från Vindelfjällens naturreservats facebooksida: Fotograf: Tor Larsson