Fullmatad helg

I helgen som var gick det i ett. På fredag förmiddag höll jag och min förra tränare Rubin McRae från Urban Tribes ett träningspass för ett härligt gäng medarbetare på Peak Performance. En tjej som tidigare var med i vår träningsgrupp arbetar där nu. De har en timme på fredagar som de tränar tillsammans, som jag förstod det så varierar träningen från fredag till fredag. Den här fredagen var det alltså löpning och jag hoppades att dom hade en kul och givande timme, för det hade jag.

På fredagskvällen var det dags för mig att springa Trosa stadslopp. Det är ett kul lopp med härlig inramning och peppande publik. Jag är ganska nöjd med min insats, slutade 2:a. Tiden var nästan en minut långsammare än när jag sist sprang 2012, men då tränande jag för att vara bra på 5 och 10 kilometer och var. Nu märkte jag att jag inte riktigt var van att springa tävling i en bit under marafart, blev lite osäker när en annan slags trött infann sig. Det gjorde dock att jag hade krafter kvar till en spurt. Som den maralöpare jag numera är, är det viktigt att få in kilometrarna, nedjoggen blev så lång att jag missade prisutdelningen. Vad gör man inte för att få ha scenen för sig själv! Kan verkligen rekommendera Trosa stadslopp.

På lördagsförmiddagen var det dags för långpass, många lugna kilometrar i terrängen. Det var en härlig sommardag. Jag springer aldrig med vätskebälte (brukar ha langare med mig), nu när solen stekte på blev jag rejält törstig och fick stanna och köpa vatten. Fick en liten kick av påfyllningen så de sista annars så jobbiga kilometrarna bara försvann.

Vid åtta-tiden på kvällen var det dags att bege sig till Slussen för att vara funktionär under tävlingen Nike Womens 10k Stockholm. Vi stod och stoppade trafik vid Södermälarstrand, vi träffade på både trevliga och mindre trevliga bilister. Löparna fick springa i en magisk sommarkväll, sådär som det bara kan vara några kvällar under hela sommaren. Höjdpunkten var ändå när Paula Radcliffe (världsrekordhållare på Marathon) sprang förbi, hade gärna sprungit loppet vid hennes sida. Kanske jag kunnat få några tips!

Många aktiviteter och egen träning tar på krafterna, jag är ju ingen ungdom längre :)

En glad funktionär!