Träningsresa med TSM Running

Tänk dig att varje morgon efter du vaknat ta en morgonjogg på stranden i soluppgången. Att på eftermiddagen springa intervaller i pinjeskogen eller ha smart löpteknik med duktiga coacher. Precis så är det på TSM Runnings träningsresor till Portugal.

Vi har börjat prata lite om 2019 års träningsresa med TSM Running och Springtime, och jag blev så otroligt sugen och pepp på ytterligare en resa. Började drömma mig tillbaka. Första gången jag åkte till Portugal med TSM var jag med som deltagare, de andra gångerna har jag varit med som ledare. Oavsett vilket så är det en vecka som ger otroligt mycket.

Det är inte bara deltagare från TSM som åker på resan (men TSM:s medlemmar får en grym rabatt). Det härliga är  att det är löpare på alla nivåer, från nästan nybörjare till riktigt rutinerade - som hänger på. Och man hänger ju bara med på de löppass man vill. Tycker du att det blir för mycket löpning så är det bara att hoppa över något pass och ägna sig åt yoga, styrketräning, eller något av alla de andra träningspassen som du har fri tillgång till under veckan. Jag har tillexempel skippat någon morgonjogg och gått på yoga istället - skönt när kroppen börjar bli stel av all träning. Det är verkligen en lyxig resa för alla som gillar träning i allmänhet och löpning i synnerhet.

Det blir väldigt mycket träning, men det konstiga är att när du är på träningsresa så orkar du så mycket mer. Kanske för att du inte har så många andra måsten som på hemmaplan. Här tränar vi, äter, sover, och hänger med ett gäng sköna typer. Det sistnämnda är verkligen en grej som är kul med träningsresor, du får träffa en massa människor du kanske aldrig skulle träffa annars. Men ni har något gemensamt. Lusten att träna.

Jag ser verkligen fram emot nästa års träningsresa. Är du sugen på att hänga med? Läs mer här.

Stranden i Monte Gordo är som gjord för morgonjogg. Varje morgon, så länge tidvattnet tillåter kör vi morgonjoggen på stranden. 30 minuters ren njutning. Sen 20 minuters yogainspirerad rörlighet på plankan – med havet i bakgrunden. Lätt beroendeframkallande.