Snälla intervaller

Ibland måste man styra om i planeringen. Enligt programmet skulle jag ha sprungit korta intervaller i lördags - men jag jobbade med halvmaran hela dagen - och i går kunde jag inte heller. Så dagens vilodag, blev istället en intervalldag.

Kände mig lite småkrasslig i dag - du vet, på det där sättet att man det kanske är en förkylning på gång. Så jag var lite tveksam till hur det skulle kännas att springa. Självklart lyssnar jag på kroppen - men det kändes bra så jag fortsatte ner till Rocksta träsk - tog ett uppvärmningsvarv runt träsket, så jag fick 2,5 km uppjogg. Sedan lite dynamisk rörlighet och löpskolning innan jag drog igång intervallerna. Följde programmet till punkt och pricka.

Jag tycker alltid att det känns lite konstigt att göra löpskolning själv när folk går förbi. Som om jag skulle vara en riktig friidrottare och inte bara en vanlig motionär. Men strunt samma - löpskolningen är bra. Den stärker upp och ökar upp rörlighet i fötter, vrister, vader, knän, ljumskar och höfter. Den förbättrar löptekniken.

Sen körde jag intervaller - och det var snälla intervaller på schemat. Eller rättare sagt korta intervaller i "lagom tempo". 10 st, men det blev 12x150 meter (runt 4:20-tempo)  - jag tog 20-30 meters gåvila mellan intervallerna. Joggade hem 2 kilometer. Sedan stretch.

Jag är så glad att jag kom iväg trots seghet i kroppen. Nu är det bara att vänta och se - bryter det ut någon förkylning, eller sprang jag helt enkelt bort den.

När jag kom hem hade min man lagat middag. Igen. En middag som var helt perfekt efter ett träningspass. Majskaka med lingon och sallad . Inga konstigheter, bara välidigt gott. Och både fina proteiner från äggen och kolhydrater från majsen. Jag tog bara lingonn till, känner att jag äter mer och mer vegetariskt. Bengt tog bacon. Men det gör man ju som man vill.

Ha en mysig kväll.