Roligt och effektivt backpass

Jag jobbar hemifrån idag. Passade på att köra lite backträning på lunchen. Jag hade en plan först - men reviderade den lite och fick till ett riktigt, riktigt kul och bra pass.

Vi har en riktigt lång backe knappa två kilometer hemifrån. Joggade dit och mätte upp en sträcka som tog 100 sekunder att springa uppför. Lite flackare i början, brantare på mitten och sedan lite flackare igen. Körde 5 gånger i den backen. Sedan 5 gånger i den lite brantare delen av backen - det tog 30 sekunder. Sen drog jag till en riktigt brant men kort (15 sek) backe precis intill och körde 5 gånger till innan jag joggade hem igen.

Alltså:
5x100 sekunder
5x 30 sekunder
5x15 sekunder

Ju kortare backe - desto brantare backe. I långa backen var stege korta och tassande - sedan ju kortare och brantare backen blev desto mer kraftfulla blev stegen. Tror jag kommer känna av det här passet i rumpa, lår och vader i morgon.

Väl hemma blev det 3x10 armhävningar och 3x30 situps (raka och sneda) ute på tomten. Vilket fantastiskt väder. Kyligt men sååå soligt, och jo - solen värmer faktiskt lite. Och valpen Yra som var hemma med Edith när jag sprang, var självklart med på styrketräningen :)