Grymt mellis efter träning

Älskar ostkaka. Igår gjorde jag en variant från Linda Bakkmans grymma bok Maten bakom resultaten, en kesokaka med hallon. Riktigt god - och för en ostkakeälskare som jag så var den helt perfekt. Lite syrligare i smaken, lite mindre krämig - men så god.

Jag brukar planera maten så att jag äter frukost, lunch eller middag efter träningen. Men igår blev det av olika skäl som att jag åt två mellanmål - ett innan min kvällsrunda och ett efter (och ingen riktig middag) Och då passade jag på att testa ett recept som jag länge varit sugen på. Kesokakan i Lindas bok.

Linda Bakkman skriver att den är perfekt som återhämtningsmål eftersom den innehåller riktigt mycket protein per portion, drygt 20 procent. Dessutom fullmatat med nyttigheter som kalcium, D-vitamin, B-vitaminer, zink, magnesium, järn och E-vitamin. Du måste testa.

I går blev den ett återhämtningsmål. Men idag tänker jag ta med och äta som ett mellis/sen frukost. Tänkte styrketräna på lunchen och då tror jag det blir perfekt med lite kesokaka vid 10.30-tiden.

Receptet:

6 portionsformat ugnen på 200 grader
(jag gjorde i en stor form istället och lät den vara inne i ugnen på 180 grader i nästan en timme.

1 dl sötmandel (finhackad)
2 bittermandlar (finrivna)
3 ägg
500 g keso
2 msk socker (jag tog lite mindre)
2 krm vaniljpulver (jag tog den där lilla burken med svart vaniljpulver - supergott)
lite smör till formarna

Tjoffa ihop allt och in i ugnen

Tillbehör
banan, valfria bär
kvarg (1%)  kan du också ta om du vill h det lite matigare.

Jag kan varmt rekommendera den här boken som kom ut för nästan precis ett år sedan. Jag kommer försöka följa Lindas tips så gott jag kan för att se om träningen mot Köpenhamns Maraton går bättre. Boken innehåller massor med näringsfysiologi och många härliga recept. Linda Bakkman är näringsfysiolog och doktor i medicinsk vetenskap så hon vet vad hon pratar om - här är det inga modedieter eller annat tramsigt. Bara ren fakta och god mat. Och den är skriven för dig som tränar.

Här finns återhämtningsmål, uppladdningsmål, mat för "vilodagar", mat för hårda träningsdagar, frukostar och en väldig massa kloka ord. Läs!


Som sagt, efter min sena kvällsrunda - som i sig var en skön återhämtning efter helgens Ragnaräventyr, var det gott med kesokaka och hallon.