Grym uppstart med TSM Running

Äntligen är vi igång. Idag startade TSM Running för 10:e året (tror jag). Själv har jag varit med sedan hösten 2011 - då hade jag siktet inställt på min första mara. Jag överdriver inte om jag säger att det var TSM Running som fick mig att älska löpning.

Sedan rätt många år är jag med som ledare - detta år i 4.15-gruppen. Vilket innebär att vi siktar på att springa maran på 4 timmar och 15 minuter. TSM har grupper för alla typer av löpare - från dem som siktar på att springa maran på under 3 timmar till dem som vill ta sig runt. Vi har även halvmaragrupper för löpare som hellre springer den distansen.

Hur som helst - idag var det uppstart. Lite pirrigt. Nästan som att börja skolan. Så fantastiskt kul att återse både gamla ledare men också deltagare. För det är många deltagare som återkommer år efter år. Att det sedan var så många nya deltagare som har hittat till oss i år - det känns extra bra. Jag är rätt säker på att alla kommer stormtrivas. Anders och gänget kör låga skip

Anders Szalkai som är huvudcoach för TSM Running kommer att springa med i de olika grupperna under säsongen. Superkul att han började just med 4.15-gruppen. Det blev som en extra kickstart både för deltagarna och oss ledare. Det var Anders som ledde hela passet idag.

På söndagsträningarna kör vi i vanliga fall långpass. Men idag började vi istället med att testa tempot på några olika pass som kommer att återkomma i träningsprogrammet. Vi började med uppvärmning i vårt lugna lånpasstempo 2,5 km. Från GIH och ner mot Sjöhistoriska. Efter lite rörlighet och löpskolning under ledning av Anders Szalkai, blev det trösketempo 2x5 minuter. Efter det en lång intervall - 1000 meter och sedan två medellånga intervaller och två korta.

  • Tröskel 2x5 min
  • Lång intervall 1000 meter
  • Medellång intervall 2x70 sek
  • Kort intervall 2x40 sek

Sedan joggade vi hem 2,5 km och stretchade på fina gräsmattan utanför GIH. Kul och varierat. Och väldigt uppskattat av deltagarna tyckte jag att det verkade som.

Efter passet bjöd på bars och lite exta kul denna uppstartsdag var att en av våra ledare - Stina, körde ett Soma Move-pass för dem som ville. Och om de ville! Härligt att se att det var så många som hade den fina blå TSM-tröjan som ingår i medlemsskapet. 

I morgon drar själva träningsprogrammet igång som är riktat mot ASICS Stockholm Marathon. Måndagar brukar alltid vara en vilodag på schemat, men på tisdag kommer första passet som är lätt distanslöpning. Även på torsdag kommer lätt distanslöpning, men med några koordinationslopp. Härligt. Sen på söndag. Då är det dags för första långpasset. Min 4.15-grupp ska springa 16 kilometer. Ser fram emot det.

Nu kör vi! Visst hänger du på!
Har du inte anmält dig ännu? Gör det nu - du kommer inte ångra dig. Anmälan görs på TSMrunning.se

Jag kommer uppdatera bloggen i veckan med både träning och nya mål :) . Men kika gärna på mitt insta: kristina_axelsson_lager under tiden.