Bästa receptet mot träningsvärk

Aaaa. Det gör ont, men är ju samtidigt så skönt. Rejäl träningsvärk är ju otroligt tillfredsställande - ett tecken på att något händer i kroppen. Jag har kommit igång med styrketräningen på riktigt nu - och det känns.

Ena dagen körde jag korta intervaller på kvällen. Dagen efter blev det styrketräning på lunchen, och ridning på kvällen. Hoppning, och det kan suga ordentligt i benen.

Resutlatet blev att jag redan på natten efter ridningen vaknade vid 02.00 av att det pirrade i hela kroppen. Och värkte, så där så att jag var tvungen att hjälpa till med armarna i sängen för att kunna vända mig om. Och när klockan ringde på morgonen hade jag nästan svårt att resa mig upp.

Bästa receptet vid grym träningsvärk är inte att undvika att röra sig - utan tvärtom. Rörelse. Jag har två favoriter.

1. Den här gången blev det 60 minuters rask promenad - sedan kändes det betydligt bättre. Dessutom får den här hösten mig att bli hög av lycka. Vilka färger, vilken luft. Och de senaste dagarnas värme gör ju att man bara vill vara ute. Hela tiden.

2. En annan grym aktivitet vi träningsvärk är yinyoga. Jag vet inte om du har testat. Så här beskriver yogbe Yinyogan: "Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. Genom att balansera yin, vila, och yang, aktivitet, i livet i stort ökar vårt välbefinnande på alla plan."

I Yinyogan håller du en postion i upp till fem minuter - det kan kännas tufft under tiden, men är riktigt skönt efteråt. En av mina favoriter är The Lizard. Testa den.

Promenader och yinyoga alltså mot träningsvärk. Det passar mig väldigt mycket bättre än att bara vara stilla och vänta ut träningsvärken. Nu är jag redo igen för att köra hårdare träningspass. Den här veckan blir det:

3 pass löpning

2 pass styrketräning

Och utöver det - skön stretch och välbehövlig yoga.