Älska lunchträning

Hur ser dina arbetsdagar ut? Har du som jag ett stillasittande jobb. Jag tillbringar för det mesta  dagarna vid datorn. Trött i huvudet, ofokuserad, stel i axlar och nacke. Och rastlös.

Periodvis är jag grymt bra på att få till träning på lunchen. Andra perioder betydligt sämre (oftast när jag behöver det som mest). Men nu när jag har mitt roliga träningsmål och mitt träningsprogram att följa är det helt perfekt. Och ibland nödvändigt för att hinna få in träningen. Nu ikväll har jag träffat min kompis Ingela. Det blev middag på Sally Voltaire och en föreställning på Dansens hus. Jag var tvungen att träna på lunchen för att få till mitt pass.

Drog iväg strax före 12 och körde detta pass med både löpning och styrketräning. Sprang till ett utegym, cirka 2,5 backiga kilometrar,  körde styrkepasset och aaaah, jag styrketränar alldeles för sällan, blev helt slut. Det var tuffa kilometrar tillbaka till jobbet. Och stretchen efter passet var så skön och kändes som en belöning för kroppen.

Dagens styrkeövningar. Bra för mig som styrketränar så sällan att det finns inlagt i träningprogrammet.

Väl tillbaka till jobbet blev det matlåda – skulle kunna kalla mig själv för matlådornas drottning. Lovar att återkomma om det någon annan dag. 

Jag är så glad att min arbetsplats ligger precis intill naturen - de här lunchrundorna ger ju så mycker mer när man kan ta de i skogen istället för i stan. Glad också att jag är på en arbetsplats som uppmuntrar träning - där det är okej att dra ut lite på lunchen för ett träningspass. Och såklart, lunchträningen är såklart inte bara ett sätt att hinna få till träningen. Utan också bästa energiboosten. Huvudet blir klarare, axlar och nacke blir mjukare. Och jag blir gladare.