Träningen rullar på

I söndags missade jag backpasset, men enligt rapporter både från ledare och deltagare gick passet bra, trots väderomslaget till vintertemperaturer. Jag tycker det är ganska fantastiskt att vi hittills under alla TSM åren aldrig ställt in något pass. Med anpassning går det springa året runt, även om det för en del löpare är tuffare att genomföra träning när det är kallt och anpassningen i intensitet måste bli större än för andra. Lite råd om löpning i kyla tar vi nästa gång det är riktigt kallt väder på gång. Hur som fick förhoppningsvis armarna hjälpa till uppför backarna och löpskolningen gav ett lite löpstyrkeinslag
Själv tjuvstartade jag på långpassen i söndags och sprang runt 2 timmar i lugn fart, och även om våra kvalitativa testpass nu under uppstarten är kul att genomföra ser jag fram mot långpass-starten. Men innan dess ska vi först hinna med långa intervaller och ett tröskelpass.

Jag har fått frågan om det blir något erbjudande från vår samarbetspartner Garmin, och nu är det klart. I veckan kommer det skickas ut ett erbjudande på klockor som anger fart och mer där till. Så invänta detta om ni går i tankar att uppdatera er klocka eller vill testa på att ha en ”fartklocka”.

Nu hade jag inte så mycket mer, men hoppas alla håller igång löpningen mellan våra TSM pass. Minst 1 löppass till i veckan är bra om man vill få en utveckling på sin löpning. 7 dagar mellan passen som vi har i TSM nu, blir lite för långt för att få till en utveckling och framförallt när vi drar igång långpassen är det viktigt att få in ”egenträning” annars kan långpassprogressionen bli tuff.

Mer om veckans pass kommer här senare i veckan, planeringen är nästan klar….

TSM Runnings hemsida hittar du här

Uppvärmningsjogg i harmonisk fart mot löpskolning och backlöpning.
Löpskolning för starkare och effektivare löpsteg.