Tre veckor kvar och Ramboll Stockholm Halvmarathon är snart fullt

Löparboomen är ett faktum. Minns du i våras hur det pratades om rekordsiffror för adidas Stockholm Marathon. Nu har även Ramboll Stockholm Halvmarathon sprängt sitt tidigare rekord och når snart taket på 18 000 deltagare.

I dag  – med knappt tre veckor kvar till loppet är 17 550 deltagare anmälda till Ramboll Stockholm Halvmarathon. Deltagartaket ligger på 18 000. Endast 450 platser kvar med andra ord. Det högsta antalet deltagare tidigare var 2014, under den förra löparboomen. Då var 17 200 deltagare anmälda. Sebastian Wallin, kommunikatör för loppet tror att kommande vecka blir riktigt het.

– Startplatserna kommer sälja slut snabbt och jag ser inte som omöjligt att loppet är fullt redan innan nästa helg.

Sebastian berättar också att vi kan se samma mönster som på maran – medelåldern bland löparna blir lägre och lägre och kvinnorna fler. Än så länge är hela 43 procent av de anmälda kvinnor, mot förra årets 41 procent. Rekord även det.

– Tjejerna är också generellt lite yngre än killarna. Medelålder på anmälda kvinnor är 34 år, och medan männen är nästan 39.

Med start och mål precis utanför slottet är Ramboll Stockholm Halvmarathon ett av Stockholm mesta citylopp. I år är också loppet värd för SM och Veteran-SM, dessutom är det stor final för adizero running tour.

– Jag tror på ett stort och spännande elitfält. Och hoppas att de Stockholmare som inte själva springer loppet går man ur huse och hejar fram alla löpare. Men är du sugen på att anmäla dig, då får du nog skynda på. Förra året sålde vi tusen platser varje vecka de sista tre veckorna. Och nu finns inte ens 800 platser kvar, avslutar Sebastian med ett skratt.

Årets Ramboll Stockholm Halvmara har alltså redan, med tre veckor kvar till loppet slagit tre nya rekord. Inte illa!

  • Fler anmälda än någonsin tidigare.
  • Fler kvinnor än någonsin tidigare.
  • Lägre medelålder någonsin tidigare.