Knallgrön vårsoppa
Supergod soppa som går på fem röda att laga. Det enda som egentligen tar tid är att tina räkorna om de ligger i frysen. Dessutom bara 5 ingredienser. Spenat, broccoli, lök, kokosmjölk och lantbuljong. Toppa med en näve räkor.
Supergod soppa full med nyttigheter från mörkgröna grönsaker. Det funkar precis lika bra att använda fryst broccoli och fryst bladspenat som färsk då behöver du inte ens hacka broccolin. Vill du byta ut räkorna mot fetaost i kuber så är det också väldigt gott - men då kanske du ska använda matlagningsgrädde eller iMat istället för kokosmjölk.
1 brocccoli
200 g spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 dl vatten
2 msk lantbuljong
2 dl kokosmjölk
Hacka broccoli, och lök - koka alla ingredienser förutom kokosmjölken. När broccolin känns mjuk - häll av lite vatten och spara för att späda med om soppan blir för tjock. Häll i kokosmjöken och mixa. Späd med lite kokvatten om det behövs. Krydda med salt och peppar och ev några favoritkryddor. Sååå enkelt. Toppa med räkor. Så gott.