Allt på samma plåt

Tänk dig en pizza som inte är en pizza men ändå har allt det där goda – förutom botten. Okej, det kanske var en dålig förklaring av den här supergoda rätten. Men jag lovar, du känner igen ingredienserna från otaliga pizzor

Som sagt – du slipper jobba med den kletiga pizzadegen. Istället får du finfina kolhydrater från potatisar. Bra grejer! Och enligt mig så mycket godare än en pizzabotten. Vill du ha lite extra smak till rätten så kan du strimla lite soltorkade tomater och strö över. Receptet kommer från Tareq Taylors och Sara Asks bok ”Det goda livet”.

4 portioner

  • 500 g små potatisar
  • 1 kruka färsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • Ca 250 g färsk salsiccia
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk (400 g) kronärtskockshjärtan
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 dl svarta oliver utan kärna
  • 2 mozzarella à 125 g
  • ½ citron, rivet skal
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar

 

1.     Värm ugnen till 200 grader, varmluft.

2.     Rosta potatisarna hela med skal på en ugnsplåt i cirka 30 minuter tills de är mjuka. Hacka timjan och vitlöksklyftor och blanda med olja i en skål.

3.     Ta ut potatisarna och krossa dem med en gaffel direkt på plåten. Ringla vitlöks- och timjanoljan över.

4.     Skär en skåra längs korven, ta ut färsen ur skinnet och riv den i mindre bitar. Lägg ut på plåten med potatis och rosta i 10-15 minuter.

5.     Dela under tiden tomater och kronärtskockshjärtan i halvor. Skär paprikorna i bitar. Ta ut plåten igen och lägg ut tomater, paprika, kronärtskockshjärtan och hela oliver. Bryt mozzarellan i bitar och fördela över plåten. Strö över citronskalet och rosta i ytterligare 10 minuter.

6.     Ta ut plåten och strö flingsalt över alltihop.  Ta till sist några varv med pepparkvarnen och servera direkt.

 

Av Kristina A Lager

Mer om Recept